Italian workForce

ItalianWorkForce is een Nederlandse organisatie met Italiaanse roots.

We onderhouden contacten met tal van organisaties en instanties, verspreid over heel Italië. We kennen de Zuid-Europese cultuur en weten wat jongeren uit deze gebieden beweegt.

Niet alleen in Italië, maar ook in Spanje, Portugal, Griekenland en landen uit de Balkan-regio. Dit stelt ons in staat om voor bedrijven in Nederland de juiste arbeidskrachten te werven en selecteren.

in zuid-italië is geen werk en in nederland hebben we een tekort aan arbeidskrachten.

Hoge werkloosheidscijfers Italië

Italië is van oudsher een van de grootste economieën in Europa en een rijk land. De laatste jaren heeft men echter te kampen met en almaar krimpende economie en hoge werkloosheidscijfers. Vooral in Zuid-Italië is er geen werk en ook in andere delen van dit grote land is de kans op een baan minimaal. Veel jongeren zijn hier de dupe van. Zij willen graag werken, ook al is dat een baan beneden hun opleidingsniveau.

Aantrekkelijke perspectieven

Daarvoor zijn zij ook bereid om naar een ander land te verhuizen. Nederland biedt aantrekkelijke perspectieven voor jonge werknemers uit Italië. Er zijn veel vacatures, de taalbarrière is minder groot omdat de Nederlanders doorgaans goed Engels spreken en er bestaat een internationaal georiënteerde werkcultuur. Veel Italianen willen dolgraag aan het werk in Nederland!


Zorgvuldige bemiddeling

Door zorgvuldige bemiddeling en begeleiding zijn we in staat om Nederlandse vacatures in te vullen met zeer gemotiveerde en goed opgeleide Italiaanse werknemers. Mensen die van aanpakken weten, leergierig zijn en zich snel thuis voelen in een Nederlandse werkomgeving.

de juiste mensen op de juiste plaats